Gazdasági és „zöld” hatása is lehet az egyre népszerűbb egészségmegőrző technikának

A "zöld egészség" jegyében másodszor képez hazánkban erdőfürdő-vezetőket Európa egyik vezető erdőterápiás intézete
 

 

 

 

Sajtóközlemény – Kiadta Györffy Éva és Sztankó Katalin; Budapest, 2023. január 18.

További részletek:

Emailben: info@erdofurdokepzes.hu

Telefonon hétköznap 14:00-17:00 óráig: +36 (20) 920-3364 – Györffy Éva

Sajtóközlemény letöltése

Gazdasági és „zöld” hatása is lehet az egyre népszerűbb egészségmegőrző technikának

A „zöld egészség” jegyében második alkalommal képez hazánkban erdőfürdő-vezetőket Európa egyik vezető erdőterápiás intézete

Sajtóközlemény – Kiadta Györffy Éva és Sztankó Katalin; Budapest, 2023. március 6..

A tavalyi képzés sikerén felbuzdulva, 2023 tavaszán Európa egyik vezető erdőfürdővel és erdőterápiával foglalkozó intézete ismét magyar nyelvű képzést indít hazánkban. A több gazdasági szektort és tudományterületet érintő módszer terjedése kiemelt jelentőségű lehet a jelenlegi gazdasági, társadalmi és ökológiai környezetben.

Új fogalomnak számít még hazánkban az elmúlt években egyre népszerűbbe váló erdőfürdőzés. A természetben való elmerülést segítő élményprogram nem csupán a közérzetre hat jól, hanem egyszerre hagyományos, mégis forradalmian új, tudományosan is megalapozott módja lehet a stressz eredetű fizikai és mentális problémák és más civilizációs megbetegedések megelőzésének és kiegészítő kezelésének.

 „Szívügyem az erdőfürdő meghonosítása Magyarországon, ezzel támogatva az életminőség javulását egyéni, társadalmi és ökológiai szinten.” – nyilatkozta Györffy Éva, a Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzésének egyik magyarországi szervezője, aki munkatársával, Sztankó Katalinnal egyetemben a módszer első képviselői közül kerültek ki, és az intézet trénerei mellett ők maguk is az első hazai oktatói a módszernek.

A nemzetközi gyakorlatban is egyre ismertebbé és elismertebbé váló természet alapú egészségmegőrző technika gazdasági és környezetvédelmi jelentősége a wellness- és ökoturizmus, valamint a természetvédelem iránti elköteleződés szempontjából is kiemelkedő lehet.

Forrás: erdofurdokepzes.hu

További részletek:
Emailben: info@erdofurdokepzes.hu
Telefonon: +36 (20) 920-3364 – Györffy Éva