ÁSzF és adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Az erdőfürdő-vezető képzésre vonatkozó általános szerződési feltételek

Bevezetés

A Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy által biztosított erdőfürdő-vezető képzés mögött szerződő partnerként és szervezőként (a továbbiakban Szervezők) a képzésben résztvevőkkel az alábbi két felnőttképző állhat:

Sztankó Katalin e.v. (1027, Budapest, Vitéz u. 16. III. 7. ajtó, adószám: 68988065-1-41)

Györffy Éva e.v. (2640, Szendehely, Rózsa Ferenc utca 15., adószám: HU57134853)

A következő általános feltételek szabályozzák együttműködésünket veled kedves ügyfelünk.

Amikor szerződéses viszonyba lépünk (tréning, program fejlesztés, kutatás/tanácsadás és egyéb okokból), akkor elkötelezed magad a szerződésben foglalt tevékenységek felé, informálva vagy és tudatában vagy annak, hogy milyen kockázatokkal jár. Elfogadod az összes olyan feltételt, amely a jelen dokumentumban a feltételek között szerepel a ’Jogi Szabályozás’ bekezdésben.

A leírt általános feltételek kiegészíthetők egyéni feltételekkel minden tevékenység esetében. Az egyéni feltételek felülírják az általános feltételeket.

Felelősségek és Kockázatok

Elismerjük, hogy tudatában vagy annak, hogy:

  • A szabadtéri tevékenységek – természetes környezetben – olyan kockázatot hordoznak magukban, amelyek kapcsán sérülést szerezhetünk. Ez lehet személyi sérülés, anyagi természetű kár, érinthet bennünket vagy akár harmadik felet. Ezek a sérülések számtalan okból keletkezhetnek, nevesítve: esések, nagyon magas vagy alacsony hőmérsékleti viszonyok, állat támadások, rovar vagy bogár csípések stb.
  • Ezeket a kockázatokat nem lehet teljes egészében kizárni anélkül, hogy az adott tevékenység alapvető jellegét ne korlátoznánk be.
  • Bizonyos események megvalósulhatnak olyan helyeken, amelyeket nehéz megközelíteni, így a sürgős, akár életmentő hatóságoknak lehet, hogy több időbe telik odaérni bármilyen baleset esetén.
  • Habár a Szervezők mindent megtesznek azért, hogy növeljék a biztonságot és csökkentség a kockázati tényezőket, azonban nem tudnak teljes kontrollt gyakorolni az összes tényező felett.
  • Így, amikor jelentkezel egy programunkra a Szervezőkkel szemben elismered és kijelented az alábbiakat – amelyeknek természetesen a megfelelő jogi következményei is vonatkoznak:
  • Ismerem a program elemeit, a benne rejlő kockázatokat és  önként, saját akaratból szeretnél részt venni a programon.
  • Résztvevőként tisztelni fogod a szabályokat, a Szervezők által adott tájékoztatót, instrukciót, és minden jellegű ajánlást – a saját és mások biztonságának érdekében – betartod. Tiszteletben tartod a környezetet is, ahol a tevékenység zajlik: legyen az nyilvános természeti közeg, vagy magán terület.
  • Rendelkezel a kellő fizikai és pszichológiai erővel, hogy az általad választott program tevékenységeit el tudjad végezni. Nincsen sem szív, sem légzőszervi, vagy egyéb betegséged, amely korlátozza abbéli képességeid, hogy sporttevékenységet űzz.

A Szervezők nem vállalnak felelősséget a résztvevők nem megfelelő viselkedéséért a program tevékenységei során, illetve nem vállalják a felelősséget bármi olyan károkozásért, amely harmadik felet (vagy résztvevőt) károsít meg, illetve a természetes közeget károsítja.

Ezen feltételek mentén, lemondasz minden reklamációról, kifizetésről vagy pénzbeli kártérítésről a a Szervezők irányába,  amely abból származhat, hogy a Szervezők által vezetett programon veszel részt.

Időtartam és programterv

A programok hossza és a programterv ideális körülményekre van kigondolva. Az időtartam és programelemek változhatnak olyan, a Szervezők által nem kontrollált tényezők miatt, mint például az időjárási viszonyok. Az ilyen típusú körülmények miatt nem áll jogában a résztvevőknek reklamálni.

Képekre vonatkozó jogok

A Szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy marketing, hirdetési és nyilvánossági kampányokban felhasználja azokat a fotókat, amelyek a programok előtt, alatt vagy után készülnek. Amennyiben nem szeretnél hozzájárulni a képed felhasználásához, úgy kérlek írj e-mailt erre a címre: info@erdofurdokepzes.hu.

Felelősségvállalás

A Szervezők rendelkeznek a tevékenységükre vonatkozó felelősségbiztosítással.

Tevékenységek lefoglalása

A regisztráció vagy más néven a programra jelentkezés a jelentkezési lapon keresztül történik, amely a honlapunkon megtalálható (erdofurdokepzes.hu). A jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével beleegyezel a szolgáltatási díj kifizetésébe – természetesen azt a díjat kell megfizetni, amelyik programra jelentkeztél.

Miután jelentkeztél a programra, megerősítő e-mail-t kapsz a Szervezőktől, amelyben visszajelzést találsz arról, hogy a Szervezők a kiválasztott programba elfogadják a jelentkezésed, a program elérhető és a tervek szerint megvalósul. Megerősített és visszajelzett jelentkezésnek csak az írott formátumú visszajelzés számít a Szervezők részéről.

Fizetési feltételek

A programba befogadás visszaigazolásától számított 10 napon belül kell befizetni az előleget. Ezzel véglegessé válik a programban való részvétel és helyet biztosít a résztvevőnek.

Az előleg összege részletfizetés esetén 200.000,- Ft.

A fennmaradó összeget részletfizetés esetén nem kevesebb mint 14 nappal a program megkezdése előtt szükséges rendezni.

Egy összegben történő fizetés esetén a teljes képzési díj előre fizetendő, ám abból is csak a 200.000,- Ft számít előlegnek.

Lemondási és Visszatérítési feltételek

Ha úgy döntesz, hogy lemondod a részvételed a program megkezdése előtti 45 napig, a teljes összeget visszafizetjük neked. 20.000,- Ft kerül egyedül levonásra adminisztrációs tevékenység jogcímen.

A lemondási szándékot minden esetben írásban kell jelezni.

Ha úgy döntesz, hogy lemondod a részvételed a program megkezdéséhez számított 45 napon belül, akkor az előleget már nem tudjuk visszafizetni neked.

Amennyiben a Szervezők mondják le a programot, akkor azonnal értesítenek és alternatív új időpontot biztosítanak, vagy a teljes befizetett összeget visszatérítik.

A program megkezdése előtt akár 60 nappal megtörténhet program lemondás. A Szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy lemondják vagy módosítsák a programot az alábbi esetekben:

  • Amennyiben nincs elegendő minimum résztvevő a program megtartásához.
  • Amennyiben kedvezőtlen környezeti viszonyok miatt a program nem biztonságos, vagy lehetetlen megtartani.
  • Amennyiben a minimális biztonsági feltételek nem állnak rendelkezésre.
  • Amennyiben olyan egyéb körülmények állnak fenn, amelyek a programot lehetetlenné vagy veszélyessé teszik (tűzeset, erős szél, ledőlő fák, stb.).

Amennyiben a regisztráció megtörtént és nem jelensz meg a tervezett adott napon és helyen, viszont lemondás vagy változtatási kérelem sem érkezett felőled, akkor nem lesz lehetőséged és jogod későbbi időpontban a programon részt venni.

 

Az erdofurdokepzes.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója

Ez az adatvédelmi szabályzat elmagyarázza, hogyan is használják azokat a személyes adatokat a Szervezők, amelyeket a honlapunkon keresztül gyűjtöttek be.

Az adatkezelő és feldolgozó: Györffy Éva e.v. vagy Sztankó Katalin e.v. 
Az adatkezelő és feldolgozó székhelye: 2640 Szendehely, Rózsa Ferenc utca 15. vagy 1027, Budapest, Vitéz u. 16. III. 7. ajtó
Az adatkezelő és feldolgozó elérhetősége: info@erdofurdokepzes.hu
Az adatkezelési tájékoztató 2022. január 1. napjától hatályos.

A tájékoztató célja, hogy információt kapj adataid kezelésének részleteiről, hogy milyen adataidat meddig, miért, milyen módon használjuk. A tájékoztató fogalmainak pontos jelentése és az adatvédelemmel kapcsolatos szabályok az Információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló (2011. évi CXII. törvény) törvényben találod. Kérdéseidet vagy jogaid érvényesítését az alábbi címen kérheted: info@erdofurdokepzes.hu

Az adatkezelés célja, időtartama, a megadott adatok köre

A Szervezők az alábbi adatokat gyűjtik:

  • Személyazonosítási adatok (név, cím, e-mail cím, telefonszám, stb), hogy kapcsolatba lépjünk veled.
  • Információ képességekre, készségekre, tudásra, tapasztalatra és képzettségre vonatkozóan, annak érdekében, hogy el tudjuk bírálni programjainkon való részvételed.
  • Információ olyan tényezőkről, amelyek kihatással lehetnek a programon való részvételre, illetve szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy megfelelően tudunk téged támogatni a folyamatainkban. Mindenképpen szeretnénk biztosítani, hogy a nem megfelelő felvétel a programjainkba nem történik meg.

Az adatkezelés fő célja: a képzésen való részvételhez és a képzés díjának kifizetéséhez szükséges információk rendelkezésre bocsátása, fizetés megtörténtének adminisztrációja, könyvelése, számla kiállítása, valamint, hogy az eseménnyel kapcsolatban minden információról tájékoztatni tudjunk.
A kezelt személyes adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk, azokért a felelősség kizárólag a jelentkezőt terheli.
A számla kiállításához és teljesítésének nyilvántartásához a szükséges személyes adatokat kizárólag a számviteli kötelezettségek és felnőttképzési adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési időn belül őrizzük meg és kezeljük.
Az egyéb adatok adattárolás határideje: Art. 78. § (3) szerint öt évig.
Az adattárolás módja: elektronikus.

Adatkezelés kapcsolatfelvétel útján
A kapcsolatot a weboldal kapcsolat oldalán megadott, hivatalos email címeinken bármikor felveheted velünk, hogy érdeklődj a képzéssel kapcsolatban. Ekkor a következő adataidat fogjuk kezelni: név, e-mail cím, telefonszám, tárgy, üzenet szövege.

Az adatkezelés jogalapja: Infotv. 6. § (6) szerinti hozzájárulás
Az adattárolás határideje: a kapcsolatfelvételi ügy elintézéséig (a cél megvalósulásáig)
Az adattárolás módja: elektronikus.

Az képzés során történő adatkezelés
Amikor részt veszel egy nyilvános programunkon, esetenként kép- és hangfelvételt készíthetünk rólad vagy mi szervezők, vagy esetleg más résztvevők. Ezeket az anyagokat felhasználhatjuk promóciós célokra, azonban az anyagok elkészítése előtt kifejezett hozzájárulásodat fogjuk kérni.

Sütik

A weboldalon a teljesítmény mérése és javítása, működésének optimalizálása érdekében sütiket is használunk az oldalon.

Személyes adatok kezelésének jogalapja

Az Adatkezelő szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul, melyet a Felhasználók a programokon való regisztrációkor, a hírlevélre való feliratkozáskor vagy kapcsolatfelvétel esetén adnak meg.

Bizonyos esetekben a megadott adatok körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok tehetik kötelezővé, amely tényről az Adatkezelő minden esetben külön értesíti az érintetteket.

A Felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a honlapon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő személy kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Hogyan gyűjtünk adatot?

A Szervezők közvetlenül tőled kapják meg az adatokat. Adatot gyűjtünk és feldolgozunk, amikor:

  • Online regisztrálsz vagy leadsz egy megrendelést bármely termékünkre vagy szolgáltatásunkra.
  • Önszántadból kitöltesz egy ügyfél elégedettségi kérdőívet vagy visszajelzést adsz nekünk bármilyen üzenő felületünkön vagy e-mailben.
  • “Sütik” használatával

Hogyan használjuk adataidat?

A Szervezők adatot gyűjtenek, hogy:

  • Fel tudják dolgozni a megrendelésed és kezeljék a profilod.
  • E-mail megkeresésben személyre szabott ajánlatot tudjon adni további termékeire és szolgáltatásaira.
  • Elbírálja alkalmasságod valamely programunkra.

Adattovábbítás, adatok megismerhetősége

A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa esetlegesen igénybe vett Adatfeldolgozó(k) a hatályos jogszabályok szerint jogosultak. Harmadik személyek részére az Adatkezelő nem jogosult a Felhasználók semmilyen adatát sem kiadni, viszont jogosult más, kapcsolódó szolgáltatásáról elektronikus levél formájában tájékoztatni a regisztrált Felhasználókat.

Jogosult Adatfeldolgozók:

Tárhelyszolgáltató
Magyar Hosting Kft.
1132 Budapest, Victor Hugo u.18-22.
info@mhosting.hu

Számlázás
KBOSS.hu Kft.
1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
info@szamlazz.hu

Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer

Pest Megyei Kormányhivatal
1089 Budapest, Kálvária tér 7.
Tel: (1) 210-9721
https://far.nive.hu/

Google Ireland Limited

Gordon House
Barrow Street
Dublin 4
Ireland
Adószám: IE 6388047V

Adattárolás, adatbiztonság

Adataidat nem adjuk el, nem adjuk bérbe, és semmilyen formában nem bocsájtjuk rendelkezésére harmadik félnek, kivéve a számviteli kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatszolgáltatást.

Az Adatkezelő a tőle elvárható módon gondoskodik az adatok megfelelő biztonságáról, és megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, melyek az adatvédelmi szabályok és elvek érvényre juttatását garantálják és a személyes adatok biztonságát elősegítik.

Tájékoztatunk, hogy a képzésre való jelentkezéskor megadott adataidat a Google Drive által biztosított felületen kezeljük, amely egy jelszóval védett felület.

Süti beállítások

A sütik szövegfájlok, amelyek a számítógépedre kerülnek, hogy standard internet információt és látogatói kereső információt gyűjtsön. Amikor meglátogatod a honlapunkat, akkor információt gyűjthetünk tőled automatikusan süti és hasonló technológiákon keresztül. 

További információkért látogasd meg az alábbi oldalt: allaboutcookies.org.

Hogy használjuk a sütiket?

A Szervezők a sütiket olyan módokon használják, hogy minél jobb felhasználói élményed legyen a holnapjukkal kapcsolatban. Ide tartozik:

  • belépve maradsz
  • megértjük, hogy te hogyan is használod a honlapunkat

Több fajtája létezik a sütiknek, ugyanakkor a mi honlapunk az alábbiakat használja:

Funkcionális sütik – A Szervezők ezeket a sütiket arra használják, hogy felismerjen téged, amikor a honlapukon jársz és emlékezzen a preferenciáidra. Ide tartozhatnak olyan dolgok, mint nyelvválasztás vagy földrajzi lokáció. Első fél és harmadik fél sütik keverve vannak használva.

Hirdetési sütik – A Szervezők ezeket a sütiket arra használják, hogy adatot gyűjtsenek a honlapunkon töltött idődről, a tartalmakról, amit fogyasztottál, a linkekről, amire rákattintottál, valamint információt gyűjt a böngésződről, eszközödről és IP címedről. A Szervezők néha megosztanak tört adatrészt harmadik féllel hirdetési célokból. Megoszthatunk még online begyűjtött adatot hirdetési partnereinkkel. Ez azt jelenti, hogy amikor egy másik honlapra mész, akkor olyan tartalmak jelenhetnek meg számodra, amelyek a böngészési mintáidban megtalálhatók.

Hogyan kezeld a sütiket?

Beállíthatod a böngésződet, hogy ne fogadjon sütiket, és a fenti honlap leírja azt is, hogyan távolíts el sütiket a böngésződből. Ebben az esetben viszont előfordulhat, hogy a honlapunk egyes elemei nem fognak tökéletesen működni számodra.

Személyes adataiddal kapcsolatos jogaid

Minden személy, aki felhasználója a weboldalnak vagy jelentkezik a képzésünkre, jogosult az alábbiakra:

A hozzáférés joga. – Jogod van a Szervezőktől a személyes adataid másolatát kérni. Ezért a szolgáltatásért lehet egy kisebb összeget felszámolunk majd.

A helyesbítés joga. – Jogod van a Szervezőket arra kérni, hogy javítsanak minden olyan információt, amiről azt gondolod, hogy pontatlan. Szintén jogodban áll kérni a Szervezőket, hogy teljes körű információt szolgáltassanak ott, ahol úgy érzed nem teljes körű.

A törlés joga. – Jogodban van arra kérni a Szervezőket, hogy törölje személyes adataidat bizonyos körülmények között, kivéve, ha képzésben veszel részt, mert ebben az esetben a szervezőknek jogszabályi kötelezettsége az adataidat 8 éven keresztül megőrizni.

A feldolgozás korlátozásának joga.– Jogodban áll megkérni a Szervezőket, hogy korlátozza személyes adataid feldolgozását bizonyos körülmények között. 

A feldolgozás elleni tiltakozás joga. – Jogodban áll tiltakozni a Szervezők felé személyes adataid feldolgozásáról bizonyos körülmények között.

Az adathordozhatóság joga. – Jogodban áll megkérni a Szervezőket, hogy begyűjtött adataidat továbbítsák egy másik szervezete felé, vagy direktbe neked bizonyos körülmények között.

Személyes adataik kezeléséről tőlünk, mint adatkezelőtől bármikor írásban, a honlapon keresztül küldött elektronikus vagy postai levélben tájékoztatást kérhetsz. Kérheted személyes adataid helyesbítését és a kötelező adatkezelés kivételével – személyes adataid törlését vagy zárolását. Ez azt jelenti, hogy a számlázáshoz szükséges adataidat nem, de a regisztrációd során megadott adataidat törölhetjük. Jogod van az adathordozhatósághoz, ami azt jelenti, hogy kérésedre az általunk kezelt adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (pl. .doc, .pdf stb.) átadjuk neked.

Tájékoztatást csak akkor tudunk neked küldeni, ha regisztrált e-mail címedről küldted. A tájékoztatáskérés kiterjedhet az általunk kezelt adataidra, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetlegesen igénybe vett adatfeldolgozók nevére és címére és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükre, a személyes adatok továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjára és címzettjére.

Megkeresésedre a legrövidebb idő alatt, de legfeljebb harminc (30) napon belül reagálunk.

A Szervezők szeretnének megbizonyosodni arról, hogy teljes mértékben tisztában vagy adatvédelmi jogaiddal.

Kapcsolat, javaslatok és panaszok, jogérvényesítés

A Szervezők folyamatosan igyekeznek fejleszteni programjakat elvégző ügyfeleik és a weboldal felhasználóinak elégedettségét. Meghallgatunk és szeretettel fogadjuk a véleményed és saját nézőpontodat, valamint ötleteidet. Véleményed fontos számunkra.

Amennyiben bármi további kérdésed vagy javaslatod volna, keress bennünket az alábbi e-mailben: info@erdofurdokepzes.hu. Adataidat a legnagyobb gondossággal, a hatályos jogszabályok alapján, tudatosan kezeljük.

Amennyiben úgy érzed, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatos jogaid esetleg sérültek, kérjük, jelezd nekünk írásban az info@erdofurdokepzes.hu email címen.

Természetesen panasszal fordulhatsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) is. Jogosulatlan vagy jogellenes adatkezelésből származó károd megtérítése iránti kérelemmel fordulhatsz a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti illetékes bírósághoz.

A NAIH elérhetőségei:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
www.naih.hu