A 2024-es erdőfürdő-vezető képzés helyszíne

Az erdőfürdő-vezetők képzése során a módszertani ismereteken lesz a hangsúly, és természettudományos oktatásra helyett rengeteg saját élményre érdemes számítani. Az elméleti tudnivalók átadása az élmények feldolgozásán keresztül zajlik majd.

Ennek ad egy csodálatos teret az általunk kiválasztott helyszín is, amely a Gemenc védett erdőségeinek közepén található, kizárólag hajóval megközelíthető, négy oldalról a Duna és holtágai által keretezett, csodálatos Sziget Hotel Veránka lesz.

A sziget, ez a páratlan természeti környezet, amely az európai, illetve világhírű Gemenc szívében található, Gemenci Tájvédelmi Körzet néven 1977 óta természetvédelmi oltalom alatt áll, 1996-ban pedig a legmagasabb szintű védettségi szintre került, mint a Duna-Dráva Nemzeti Park része.

Most jelentkezem

Tudnivalók a helyszín szolgáltatásairól,

a kérhető szállásról és az ellátásról

A képzés helyszíne a Gemenci erdők részét képező, a Dunának a Bajával nagyjából szemközti oldalán elhelyezkedő Érsekcsanád nyugati határán, a Rezéti-Duna által körülölelt, madártávlatból egy pillangó szárnyára emlékeztető Veránka-szigeten található.  Az 1345 hektáros sziget jelentős része, mintegy 612 hektár fokozottan védett területnek minősül, ahová csak engedéllyel léphet be ember.

A 128 esztendős sziget a Duna kanyarulatának levágásával keletkezett, úgy, hogy a folyó fő ága hajózhatóvá vált, azonban az elkanyarodó ága sem került lezárásra. A régi, kanyarodó ág és az új, egyenes ág fogja körül a fiatal szigetet. Ha beeveznénk a régi ágba, (mivel oda másképpen nem lehet bejutni, a motorcsónakokat már régen kitiltották) még fekete gólyákat is találnánk…  A szigeten nincs autóforgalom, és valójában állandó lakosai is csak néhányan vannak, így a zaj-, mint a fényszennyezés minimális.

Szállás és ellátás

A Sziget Hotel Veránka Érsekcsanád felől, a hotel által biztosított személyszállító kishajóval érhető el, amely csak napvilágnál közlekedik a vizen. Az autók tehát a túloldalon maradnak. Ennek megfelelően érdemes tehát időzíteni az érkezéseket, távozásokat.

A szálláshelyen az elhelyezés kérhető egy- vagy kétágyas hotelszobákban, valamint az egyenként kétszobás dunaparti bungallók valamelyikében is.

A szállóvendégek használhatják a szaunát és az infraszaunát is a helyszínen.

A szállás és az ellátás fakultatívan igényelhető közvetlenül a hotelen keresztül. A szobafoglalások véglegesítésére a hotel előleg befizetését fogja kérni. A képzés résztvevői számára lefoglalt szobakontingenst a hotel 2024. március 28-ig tudja garantálni. Az ezt követően beérkező jelentkezések esetében már előfordulhat, hogy másik szálláshelyet kell majd keresni.

A szállás és az ellátás a költségét a képzési díj nem tartalmazza, kivéve a kávészünetek alatt elfogyasztott kávét (hagyományos és növényi tejjel) és ásványvizet, amelyre szeretnénk, ha mi megvendégelni benneteket.

Választható szobák, ellátás

A Sziget Hotel Veránka a képzés résztvevői számára a képzés időtartama alatt egységesen 20% szobaárkedvezményt biztosít.

3. kategóriás szállás: Dunaparti Bungallók

A dunai sétányon 4 üdülőházban 8 db összenyitható, folyóra néző terasszal rendelkező, kétágyas, hangulatos apartman található.

Felszereltség: hűtő, síkképernyős TV, mindegyik apartman saját zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik.

Árak:

  • Kétszemélyes apartmanok 2 főre: 21.600,- Ft/éj reggelivel (10.800,- Ft/fő/éj)
  • Kétszemélyes apartmanok 1 főre: 12.800,- Ft/éj reggelivel
2. kategóriás szállás: Standard franciaágyas vagy kétágyas hotelszobák

Emeleti standard franciaágyas vagy kétágyas hotelszobák, parkra és a Gemenci erdőre néző kilátással.

Felszereltség: légkondicionálás, hűtő, síkképernyős TV, WiFi, zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba.

Árak:

  • Standard kétágyas szoba 2 főre: 28.000,- Ft/éj reggelivel (14.000,- Ft/fő/éj)
  • Standard kétágyas szoba 1 főre: 16.000,- Ft/éj reggelivel
1. kategóriás szállás: Superior franciaágyas vagy kétágyas szobák

Emeleti standard franciaágyas szobák, parkra és a Gemenci erdőre néző kilátással.

Felszereltség: légkondicionálás, hűtő, síkképernyős TV, WiFi, zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba.

Árak:

  • Superior kétágyas szoba 2 főre: 32.000,- Ft/éj reggelivel (16.000,- Ft/fő/éj)
  • Superior kétágyas szoba 1 főre: 18.000,- Ft/éj reggelivel
Étkezés

A szállásdíj nem tartalmazza az étkezések költségét, amelyről a menü összeállítását követően küldünk tájékoztatást. Alapvetően normál és mentes-vegán menüvel készülünk, és igyekszünk minden igénynek megfelelően készülni.

A képzési napokon az oktatás 9:00-től 18:00 óráig zajlik majd, és másfél óra ebédszünettel érdemes számolnod a felkészüléskor.

Az étkezési igényedet a hotelnak tudod majd jelezni előzetesen.