Képzési tájékoztató

 

2024. április 11-től immár harmadik alkalommal indul magyar nyelvű erdőfürdő képzés hazánkban, amely az írországi Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy, valamint Györffy Éva és Sztankó Katalin erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek jóvoltából érkezik el hozzánk.

 

Ezt az Európaszerte elismert, nemzetközi intézet által biztosított képzést a magyarok számára is megfizethető áron hoztuk el Magyarországra, hogy a módszer minél több jövőbeni erdőfürdő-vezető számára elérhetővé váljon.

 

Most jelentkezem

Az erdőfürdő-vezető képzés tartalmáról

5 nap személyes jelenlét és további 3 hónap mentorált kísérés

Ezt az erdőfürdő-vezető képzést leginkább azoknak ajánljuk jó szívvel, akiknek már van egy szoros és mély kapcsolata a természettel, és szeretnék ezt a kapcsolatot elvinni közösségekhez, szervezetekhez vagy akár wellness központokhoz az erdőfürdő-séták vezetésével.

A képzést az írországi Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy hozza el. A Nádúr által biztosított végzettséget az Egyesült Királyság vezető mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezete, a MIND Hillingdon UK is elismeri.

A magyarországi erdőfürdő képzés 2024 tavaszán egy ötnapos intenzív, személyes jelenléttel indul, és 2024. április 11-16-ig tart. A jelenléti képzést 3 hónapos mentorálási folyamat követi. A képződő erdőfürdő-vezetőknek jelen képzésen túl egy outdoor elsősegély nyújtási képzést is el kell végezniük. (Ez nem képezi kurzusunk részét sem tartalomban, sem pedig árban.) A személyes tréning során olyan témákban mélyülünk majd el, mint természet-alapú egészségfejlesztés népszerűsítése, öko-wellness, betegségmegelőzés, az erdőfürdőzés módszertana elméltei és gyakorlati szinten.

A tréningen résztvevők jellemzően az alábbi területekről érkeznek: egészségügyben és szociális ellátásban dolgozó szakemberek, mentálhigiénés szakemberek, környezetvédelmi szakemberek, ökoturizmusban dolgozók, erdészek, kreatív alkotó művészek, tudományos szakterületek kutatói, wellness szakemberek, valamint olyan emberek, akik saját természet-kapcsolatukat szeretnék mélyíteni és megerősíteni.

A tréning a következő területeket öleli fel:

 • integratív egészségszemlélet és jóllét
 • személyes természet kapcsolat és mély kapcsolódás a természettel
 • A Nádúr Folyamat Modell (Nádúr Process Model)
 • Természet-alapú jóllét programok
 • Bevezetés a természet-alapú önkifejezésbe, műalkotásba (öko-művészet alapjai)
 • Az erdőben rejlő gyógyír és erdőfürdő séták helyszínének kiválasztási szempontjai
 • Városi természet
 • Csoport facilitálási technikák: körbeszélgetések vezetése
 • Az érzékek ébresztése és a testbe érkezés gyakorlatai
 • Öko-műveltség
 • Öko-nyelvhasználat
 • Környezeti etika és a reciprocitás, azaz a kölcsönösség elve
 • Biztonsági és kockázati kérdések
 • Helyi jogszabályi és piaci környezet megismerése

Jelen képzést magyarul beszélőknek ajánljuk. A Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy alapítója, Shirley Gleeson lesz a képzés szakmai vezetője. Ő angolul tartja majd a képzést és a teljes program ideje alatt tolmácsolást kapnak az angolul nem beszélő részvevőink.

Miért érdemes a Nádúr képzését választanod?

Magyarországon mindezidáig nem létezett magyar nyelvű, a nemzetközi sztenderdek szerint végzett módszertant oktató erdőfürdő képzés. Hosszú várakozás után, ez lesz az első alkalom, amikor egy ilyen tréning megrendezésre kerül hazánkban, és a Nádúr képzését a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság is elfogadja és elismeri.

A képzés és a Nádúr nemzetközi szakmai hátteréről

A Nádúrt tapasztalt gyakorlati szakemberek alapították, akik élik és egyben kutatják is az erdőfürdő és erdőterápia hatásait. A Nádúr szakembereinek köszönhetően számos különböző tudományterület képviselteti magát a szervezetben – ilyenek például a pszichológia, a szociális munka, az egészségvédelem, a mentális egészség és ökoturizmus. A Nádúr szakmai csapatában mind-mind olyanok dolgoznak, akik úttörőként dolgoznak a természet és mentálhigiéné világában. Fókuszukban kiemelt helyen szerepel az erdőfürdőzés és a természet-alapú technikák, az erdőterápia mentálhigiénés egészségvédelmi alkalmazása. Minden korosztállyal foglalkoznak, számos speciális szakterületen dolgoznak.

A Nádúr munkatársai számtalan európai természet és jóllét projektben is részt vesznek, és igen erős nemzetközi hálóval rendelkeznek mind egyéni, mind pedig szervezeti szinten. Jelen pillanatban is azon dolgoznak, hogy a világ vezető Egyesült Királyságbeli CPD (Continuous Professional Development) intézményével akkreditáltassák továbbképzési programjaikat. Ez az akkreditációs bizottság a világon mindenhol elismert és a legkiválóbb minőséget képviseli.

A tréningből származó profit egy részét olyan fejlesztések támogatására fordítják, amelyek hátrányos helyzetű területeken tudnak megvalósulni, továbbá kutatási és tréning fejlesztési területekre. Fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy új utakat teremtsenek és ezáltal új munkahelyeket hozzanak létre ebben az új szektorban.

Munkájukat áthatja a természet és emberiség mély tisztelete, az etikusság és integritás.

A képzési díjról

Ezt az Európa szerte elismert, nemzetközi intézet által biztosított képzést igyekeztünk a magyarok számára is megfizethető áron elhozni hazánkba, hogy a módszer minél több jövőbeni erdőfürdő-vezető számára elérhetővé váljon. 

Emellett ha bennünket választasz

 • nem kell repülőjegyre költened, mégis élőben tanulhatsz;
 • barátságosabb szállás- és étkezési költségekre számíthatsz;
 • a magyar nyelvű tolmácsolást hozzáértő erdőfürdő-vezető szakemberek biztosítják;
 • magyar nyelvű mentorok kísérnek a folyamatban;
 • magyar nyelvű lesz a saját élmény erdőfürdő gyakorlás a képzés során;
 • magyar nyelvű képzési anyagok állnak majd rendelkezésedre;
 • mentoraidtól a magyar piacra vonatkozó tippeket is kaphatsz. 
Mennyibe kerül a képzés?

A 2024 áprilisában induló képzés teljes részvételi díja 490.000,- Ft, amelyből legalább 200.000,- Ft a jelentkezéskor fizetendő, a jelentkezés véglegesítéséhez.

Mit tartalmaz a képzési díj?

A képzési díj tartalmazza

 • a részvételt az ötnapos élőben zajló tréningen Hollókőn, írországi vezető trénerrel;
 • rengeteg saját erdőfürdő élményt az 5 napos tréning alatt;
 • körültekintő elméleti oktatást;
 • tolmácsolást, fordítást a helyszínen;
 • 3 hónap mentorált gyakorlatot, egyéni, kiscsoportos és nagycsoportos alkalmak keretében, magyar nyelvű mentorokkal;
 • a Nádúr nyomtatott, magyar nyelvű képzési anyagát;
 • a Nádúr által kiadott, nemzetközi végzettséget adó oklevelet;
 • magyarországi felnőttképzési tanúsítvány kiállítását.
Mit NEM tartalmaz a képzési díj?

A képzési díj nem tartalmazza a résztvevők utazási- és szállásköltségeit, és az ellátást sem, ezekről a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk. A helyszínen szállás igényelhető kedvezményes áron a képzés szervezőjén kereszül. Erről a lehetőségről jelentkezők előzetesen a Helyszín oldalon tájékozódhatnak.

Hogyan tudom a képzési díjat megfizetni?

Jelentkezni az itt található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap beérkezését követően az esedékes képzési díjakról díjbekérőt állítunk ki, amelyben fel lesz tüntetve az átutalási számlaszám is.

A beérkezett képzési díjak illetve díjrészletek megfizetését előlegszámlával vagy számlával igazoljuk, a képzési szerződés és minden más dokumentáció kitöltésére a megérkezéskori regisztráció során kerül majd sor. 

Van-e részletfizetési lehetőség?

Részletfizetési lehetőséget valamennyi jelentkező számára biztosítottunk további díjak felszámítása nélkül, az alábbiak szerint:

 1. részlet (200.000,- Ft): a jelentkezéskor fizetendő
 2. részlet (145.000,- Ft) a képzést megelőző 45. napig
 3. részlet (145.000,- Ft) a képzést megelőző 15. napig
Lemondási feltételek

Jelentkezési határidő: A képzést megelőző 15. napig, ameddig a teljes képzési díjat is meg kell minden jelentkezőknek fizetnie. Ezt követően is lehet jelentkezni a teljes képzési díj egy összegben történő megfizetésével, ha van még hely képzésre, de szállást és ellátást már nem biztos, hogy tudunk intézni ilyen esetben. Kései jelentkezéseket kizárólag úgy fogadunk, ha a képzési díj még garantáltan beérkezik a képzés megkezdése előtt 72 órával.

Lemondási határidő: lemondásra a 2. részlet megfizetésének határidejéig van lehetőség kötbérmentesen. Ezt követően a befizetett képzési díj első részletét, azaz 200.000,-Ft-ot már csak vis major esetén tudjuk visszautalni.

A fenti jelentkezés határidőt, tehát a képzést megelőző 15. napot követően a teljes befizetett képzési díj visszatérítésére már nem tudunk lehetőséget biztosítani (kivéve vis major).

Kötelességünket érezzük, hogy tájékoztassuk a jelentkezőket arról, hogy a képzési díjat a szervezők a Nádúr intézettel együttműködésben, a nemzetközi áraknak megfelelően állapítják meg, és a mindenkori képzési díj nem lehet kevesebb mint a Nádúr által nemzetközi szinten megállapított minimális ár, ami jelenleg 1100Euro. A jelenleg megállapított 490.000,- Ft-os képzési díj ezt fedezi, ám megtörténhet, hogy az euro árfolyamok további, drasztikus változása azt indokolttá teszi a képzési díj emelését. Ebben az esetben a résztvevő a részvételi szándékától minden további jogkövetkezmény nélkül elállhat és a teljes, addig befizetett képzési díjat visszafizetjük neki.

Törekszünk továbbá pályázati és alternatív finanszírozási lehetőségek felkutatására, hogy támogatni tudjuk a rászoruló jelentkezőinket információval.

Felnőttképzési információk

A képzést indító felnőttképzők nyilvántartási száma: B/2022/000075 és B/2022/000076

A képzés a felnőttképzési tanúsítvány kiadásával zárul, amely nem engedélyköteles tevékenységek végzésre jogosít fel, valamint a Nádúr nemzetközi erdőfürdő-vezetői oklevele is kiállításra kerül.