Kapcsolatban, szabadon

Hathetes erdőterápia csoport a konfliktusos párkapcsolatok átalakítására

 

6 erdőterápiás alkalom Sztankó Kata és Györffy Éva vezetésével
2022. június 24-től július 29-ig péntekenként 17:00-20:00-ig

Most jelentkezem

A természet útmutatása azoknak, akiknek a kapcsolatai fájnak

Ennek az erdőterápiás csoportnak a témája a kapcsolatfüggőség: az, amikor a kapcsolódásaink fájnak, mindkét félnek fájnak, elhúzódva fájnak, és valahogy sehogy sem látszanak megoldódni vagy megszűnni. És ha végül meg is szűnnek, gyakran a következő kapcsolat is ugyanúgy fáj.

Az emberek világában a kölcsönös függőség természetes: egymásra támaszkodunk, így maradunk életben. De vajon van-e ennek egy egészsége mértéke? Vajon hogyan tudjuk igazán, önmagunk elvesztése, a teljes feloldódás, eltűnés nélkül megélni kapcsolatainkban a biztonságot, a megtartottság és az elfogadás élményét, a mély megismerést, a teljességet és azt, hogy szeretve vagyunk?

A folyamat során hazánk legismertebb erdőterápiás szakemberei közül Györffy (Bach) Éva és Sztankó Kata vezetnek majd a természet útján, természet alapú terápiás eszközökkel, az erdőfürdőzés eszköztárával támogatják, hogy az emberen túli élővilág bölcsességén keresztül tanulj és gyógyulj.

 

Kinek szól ez a program?

Ezt a csoportos erdőterápiás folyamatot azoknak szánjuk, akik szeretnének megszabadulni a kapcsolatfüggőségtől, szívesen tanulnának szabadabban, mégis biztonságosan kapcsolódni, teljesebben megélni a szeretet, az elfogadás és a megtartottság élményét anélkül, hogy elveszítenék önmagukat. Érzelmi függetlenségre, a belső biztonság és az egyensúly útjára hívunk, a természettől tanulni.

Fontos, hogy nem párokat várunk a programra, mert ez nem egy közös élményprogram, hanem a te belső utazásod a megújulás és kapcsolataid gyógyítása felé.

Akár egyedülálló vagy, akár párkapcsolatban élsz, neked szól ez a program, ha…

 • úgy látod, hogy a párkapcsolataid gyakran soha fel nem oldott, visszatérő konfliktusokkal terheltek, mégis nehezen lépsz ki belőlük;
 • úgy érzed, mintha elvesznél, megszűnnél a párkapcsolataidban, és egy idő után már az egész életed csak a másikról és a kapcsolat megőrzéséről szólna;
 • magányosnak érzed magad még akkor is, amikor a társaddal együtt vagytok, fásultság és érdektelenség váltja a konfliktusokat, és ritka már a játék, az öröm és a harmónia;
 • úgy érzed, nehéz megbíznod a társadban és önmagadban;
 • nem érzed magad szabadnak a párkapcsolataidban, túlságosan befolyásolható vagy, de az is lehet, hogy épp a társad azt jelzi vissza, hogy túlságosan lekötöd őt és ezzel a terhére vagy, nem érzi magát szabadnak;
 • egyedülálló vagy, mert nem szeretnél már több olyan kapcsolatot, ami többet vesz el, mint amit ad.

A természetterápia alapja az a vélelem, hogy az emberek is részei az élet hálózatának, így a lelkük sem nem független, sem el nem választott a környezettől.

Az erdőfürdő egy éber megmerítkezés az erdő atmoszférájában, kapcsolatteremtés a bennünk és körülöttünk élő természettel.

“Amikor az erdő megkapja bensőnkben a neki szánt helyet, támogatni fogja testünk természetes törekvését a gyógyulásra és a jó közérzetre.” (Amos Clifford)

Az erdőfürdőzés során lehetőségünk nyílik felébreszteni a bennünk szunnyadó természeti lényt. A közvetlen kapcsolatot keressük hozzá és a természet más élőlényeihez. Ebből fakad az erdőfürdőzés jótékony hatása. 

Mi is az az erdőterápia?

Az erdőterápia erdőfürdőzés módszertanának testi-lelki egészséget támogató, gyógyító célú alkalmazása. Az erdőfürdőzés tudatos, érzékszerveket is bevonó elmerülés élményét ilyenkor hasonló nehézségekkel élők segítésének szándékával indítjuk, zárt csoportban, legalább 6 héten át.

Az erdőfürdő egy olyan egészséget támogató, közérzetjavító vezetett relaxációs séta a természetben, amely természet-kapcsolatra épül. Folyamatában megjelennek mindfulness elemek is, amelyek arra hívnak bennünket, hogy megnyissuk érzékeinket az erdő atmoszférájának, emellett pedig egy érzelmi kapcsolatot is felépítünk és ápolunk a tájjal, ahol járunk. Ez lesz majd az a kapcsolódás, amelyen keresztül az erdő gyógyító ajándékai elérkezhetnek hozzánk.

Az erdőterápia és az erdőfürdőzés (japánul sinrin-joku) ma már tudományosan is megalapozott módszertana a ’80-as évek elején jelent meg Japánban, majd az Egyesült Államokon keresztül érkezett el Európába, ahol jelenleg is zajlik az egységes, holisztikus szemléletű kapcsolati erdőterápia módszertanának integrációja az egészségügyi ellátásba.

Ki vezeti az programot?

A ‘Kapcsolatban, szabadon’ erdőterápia csoportot Sztankó Kata és Györffy Éva (korában Bach) vezetik, akik Magyarország első  olyan képzett erdőterápiás szekemberei, akik a nemzetközi Nádúr Integratív Erdőterápiás Központ égisze alatt erdőfürdő-vezetőket képeznek, tapasztalat lelki segítők, akik maguk is nagy utat tettek meg kapcsolataik gyógyításáért, és ebben támogatta őket az erdőfürdőzés és az erdőterápia.

Sztankó Kata

integrál tanácsadó és tréner, erdőterápiás szakember

“Erdőfürdő-vezetőként én magam is saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora kincs a csend, hogy mekkora ajándék úgy tényleg igazán tisztán meghallani az erdő neszeit, szeles napokon látni a fák koronájának felborzoltságát, vagy épp falevelekkel kergetőzni. A természethez visszakapcsolódva tisztánlátások érkezhetnek az életünkbe. Ahogy képessé válunk lelassulni, úgy egyre inkább kiélesednek finom érzékeléseink. Amint ezeket elkezdjük napi szinten gyakorolni és élni, úgy egyre többször merünk majd hagyatkozni belső megérzéseinkre, intuíciónkra.” (Sztankó Kata) 

Sztankó Kata eredeti foglalkozása tolmács, de ma már inkább világokat, ember és ember, ember és természet világát köti össze. Integrál szemléletű coachként változással, mély transzformációval ajándékozza meg az embereket, kísér és támogat. Mentálhigiénés segítőként megmutatja, hogy megoldás és lehetőség ott van benned, és elkísér azon az úton, amelyen magadtól-magadig érsz el.

Györffy Éva

holiszikus egészségfejlesztő és mentor, erdőterápiás szakember

“Az erdőfürdőzés által megéreztem, hogy valójában sohasem vagyok magányos. A mindennapi gyakorlás megajándékozott a biztonság, a megtartottság és a játékos, kreatív élet élményével akkor is, amikor nehéz napokat éltem, és ezáltal áttörést hozott a kapcsolataimban is. Erre szeretnék most másnak is lehetőséget, teret biztosítani.” (Györffy Éva, holisztikus egészségfejlesztő és mentor, erdőterápiás szakember)

Györffy Éva (korábban Bach Éva), holisztikus egészségfejlesztőként és mentorként életminőséget javító programokat vezet, mintegy 2 évtizednyi jóga és meditációs tapasztalattal a háta mögött, és szerepel az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Nyilvántartásában is. Györffy Éva Magyarország első, a Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy által képzett erdőterápiás szakembere, Az erdőfürdő eszköztára című könyv szerzője, és Sztankó Katával együtt első magyarok, akik egy jónevű nemzetközi intézettel a hátuk mögött, erdőfürdő-vezetést oktathatnak.

Szomatodráma játékvezetőként mélyen elkötelezett a gyógyító kapcsolatok felé, és ezt az elköteleződését immár az ultrarövid terápiás konzultáció keretében is gyakorolhatja. Mindkét módszert első kézből, Dr. Buda László irányításával sajátítja / sajátította el.

Ha még nem tudtál dönteni és kérdezni szeretnél...

... lehetőséged van egy félórás előzetes konzultációra, ahol Györffy Évi várja majd a hívásodat.
Időpontot kérek

Részletek és jelentkezés

Ez a hathetes erdőterápiás csoportfolyamat 2022. június 24-én indul 17:00-tól, ami egy pénteki nap. Ezt követően hetente fogunk találkozni, minden pénteken 17:00 órától, ám a helyszín változó. A csoportfolyamat Budapesten és a Pilisi Parkerdő területén zajlik, tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető helyeken.

Mit tartalmaz a folyamat?

 • 6 találkozás: erdőterápiás séták vezetése minden pénteken 17:00-20:00-ig, hat héten át;
 • A séta során a meghívások teljesítéséhez szükséges segédeszközöket, nyomtatott anyagokat;
 • Tesztelheted az életminőségedet, a mentális jóllétedet és a stressz szintedet a folyamat elején és a végén;
Részvételi díj

A csoportfolyamat teljes részvételi díja 6 hétre 60.000,- Ft.

VÁLASZD AZ INTENZÍV VÁLTOZATOT!

Adj teret önmagadnak, lehetőséget, és nézd meg, mit találsz a természet gyógyító közelségében, ha hat héten át minden egyes nap foglalkozol a programmal!

Tedd bele magad! Válaszd az intenzív programot!

Az intenzív program a hathetes erdőterápiás folyamatban való részvételed mellett az alábbiakat tartalmazza:

 • Egy 21.000,- Ft értékű ONLINE TANANYAG, amelynek segítségével heti 6 napban foglalkozhatsz majd az erdőfürdőzéssel 
 • Egy 60.000,- Ft értékű kétórás konzultációs alkalmat a 3. héten Györffy Évivel.
 • Egy másik, 60.000,- Ft értékű záró konzultációt Sztankó Katával.

Mindezt mindössze 48.000,- Ft-ért hozzáadjuk a csomagodhoz, ha a jelentkezéskor kéred az intenzív csomagot.

Jelentkezés és részvételi díj

Jelentkezni az itt található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lap beérkezését követően a részvételi díjról díjbekérőt állítunk ki, amelyben fel lesz tüntetve az átutalási számlaszám is.

A beérkezett részvételi díjak megfizetését előlegszámlával igazoljuk – ekkortól számít a jelentkezésed véglegesnek, felveszünk a résztvevők listájára.

Határidők és lemondási feltételek

Jelentkezési határidő: A csoportfolyamat megkezdését megelőző 48 órán belül már nem biztos, hogy tudjuk fogadni a jelentkezésedet.

A csoport létszáma korlátozott, ezért javasoljuk, hogy minél előbb véglegesítsd a jelentkezésedet.

Lemondási határidő: a részvételi díj befizetésével véglegesített jelentkezés lemondására a csoport indulását megelőző egy héten belül már nincs lehetőség (kivéve vis major), az ekkor lemondott jelentkezések részvételi díjának 20-50%-át a szervezők visszatarthatják a késői lemondásból eredő költségeik és esetleges veszteségeik kompenzálására. Ennek összege minden esetben egyedi elbírálás alá esik.

Elérhetőségek:

 

Központi email: info@erdofurdokepzes.hu

Györffy Éva:

Sztankó Kata:

 

Kérjük, hogy lehetőség szerint inkább e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy jelentkezz be egy rövid ingyenes konzultációra, ha kérdésed van!

Jelentkezés, érdeklődés

Melyik programra jelentkezel?

Tedd bele magad!

Adatvédelem

12 + 13 =

© 2021 Györffy Éva és Sztankó Katalin | Minden jog fenntartva