Rólunk

 

Felsőfokú végzettséggel, tréning és coaching tapasztalattal rendelkező segítő szakemberek vagyunk

 

Györffy Éva és Sztankó Katalin – így hívnak bennünket. Nem csupán nemzetközi képesítéssel rendelkező erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek vagyunk, hanem felsőfokú végzettséggel rendelkező, tapasztalt segítő szakemberek, akik trénerként és coachként is régóta dolgoznak.

 Az Európa-szerte elismert nemzetközi Nádúr Integratív Erdőterápiás Központ által kidolgozott képzést immár 3. éve tesszük elérhetővé hazánkban. Az intézet módszerének jóváhagyott oktatóiként immár kétéves szervezői és oktatói tapasztalat áll tehát a hátunk mögött. Sok pozitív visszajelzést kaptunk ezalatt az idő alatt a képzések résztvevőitől, amiért hálásak vagyunk.

 

 

Képzési tájékoztató

Kik vagyunk?

Úttörők a magyarországi erdőfürdőzésben...

Természet alapú wellness programokkal és terápiával foglalkozó szakemberekként fontos számunkra, hogy minél több emberhez eljusson az erdőfürdőzés lehetősége, ezzel is hozzájárulva a körülöttünk élők jóllétéhez, és a belőlük álló ökológiai rendszerek egyensúlyának visszaállításához, harmonikus működésének fenntartásához.

Sztankó Kata, erdőfürdő-vezetés tréner és mentor

integrál tanácsadó és tréner
erdőfürdő-vezető és erdőterápiás szakember, a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság alapító tagja

Sztankó Kata vagyok, szeretném neked feltárni világomat és megmutatni benne az erdőfürdők helyét és szerepét. Ehhez szeretettel hívom segítségül az én Tisztás.OM.

A Tiszás.OM az a hely, ahol a kerengő, irányvesztett, kereső lélek megpihenhet. Fényes és jó levegőjű. Ezen a tisztáson várom azokat az embereket, akik tisztánlátást keresnek, akiknek támogatásra van szükségük, mert az életükben éppen változásra van szükségük. Azokat is kitárt jelenléttel várom, akiknek megnyugvásra, feltöltődésre, elmélyült pihenésre és csendre van szükségük. Ezt mind megadja számunkra az erdő, a fák és a természet.

Erdőfürdő-vezetőként én magam is saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora kincs a csend, hogy mekkora ajándék úgy tényleg igazán tisztán meghallani az erdő neszeit, szeles napokon látni a fák koronájának felborzoltságát, vagy épp falevelekkel kergetőzni. Budapesten nevelkedtem, gyerekként inkább hobbi természetjárók voltunk csak – autóztunk, szendvicseztünk, beszélgettünk. A természettel való mély kapcsolódásomat a Pilisbe költözésünk indította útjára. Klotildligeten élek és napról napra egyre több kincsre lelek az erdőben. Hiszem, hogy saját erdő és természet tapasztalásaim mind lehetőségek arra, hogy másokat is támogatni tudjak ezek megélésében.

Eredeti szakmám fordító-tolmács. Ennek lényegisége pedig végig kíséri életem minden szakaszát. Világokat kötök össze. Fordítóként kultúrák között segítettem megértést hozni. Integrál szemléletű coachként a klienseimet változásuk, mély transzformációjuk útján kísérem és támogatom. Azt a biztonságos teret teremtem és tartom, ahol bármivé válhatsz. Mentálhigiénés segítőként tisztában vagyok azzal, hogy minden megoldás és lehetőség ott van benned, az én feladatom az, hogy kísérjelek és kereteket tartsak az utadon. Azon az úton, ahol magadtól-magadig érsz el.

Erdőfürdő-vezetőként immár az emberi és természeti világokat kötöm össze. Kapcsolódási lehetőségeket teremtek egyéni vagy csoportos programjaimon. Hiszem, hogy minden emberben megvan ez a kapcsolódási igény és vágy, hogy végre együtt és benne foglalva létezzen a természetben.

Az erdőfürdők csodálatos lehetőségek arra, hogy találkozz, úgy igazán mélyen találkozz, az erdőséggel. Kinyílik az érzékelésed arra, hogy meglásd az ottani fákat, növényeket, köveket vagy épp a fák törzsén éldegélő mohákat. Megérzed az avar illatát, mélyen beszippantod a földből eső után kiáradó illatanyagokat, a szemed a ködben rejtett kincsekre bukkan és nyáron jóleső mosollyal sétálsz mezítláb az erdő puha szőnyegén. Ez számomra mind jelen van az erdőfürdőimen.

A természethez visszakapcsolódva tisztánlátások érkezhetnek az életünkbe. Ahogy képessé válunk lelassulni, úgy egyre inkább kiélesednek finom érzékeléseink. Amint ezeket elkezdjük napi szinten gyakorolni és élni, úgy egyre többször merünk majd hagyatkozni belső megérzéseinkre, intuíciónkra. Ez számomra az igazán megtisztelő elhívás.

Coach-facilitátor-tréneri hátteremből adódóan vágyom azt, hogy egy olyan közösséget tudjak a tisztásOM-ra hívni, akik számára a kapcsolódás önmagukkal és embertársaikkal mélyről fakadó. Azokat is hívom a tisztásOM-ra, akik alázattal és mély tisztelettel vannak minden élő és létező felé: legyenek ezek fák, az évszakokkal megújuló természeti jelenségek, a természet csodálatos öngondoskodó rendszerei. Hiszem, hogy tudunk együtt – együttműködve, küldetésünkben kiteljesedve egy igazi földi paradicsomban élni ezen a csodás bolygón.

Elérhetőségeim:

email: kata@erdofurdokepzes.hu | munkásságomról részletesen: www.erdotisztasom.com

Györffy Éva, erdőfürdő-vezetés tréner és mentor

holisztikus egészségfejlesztő és mentor
erdőfürdő-vezető és erdőterápiás szakember, a Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság alapító tagja 

A nevem Györffy Éva (korábban Bach Éva), holisztikus egészségfejlesztőként és mentorként életminőséget javító programokat vezetek. Eszköztáramban a hatha jóga, női jóga, erdőfürdő (japán shinrin yoku, azaz sinrin joku módszer), zen légzés és meditáció, valamint a szomatodráma szerepelnek. Emellett mentes-vegán szakácsként és hormonegyensúly tanácsadóként speciális táplálkozási és életmód igényekkel is foglalkozom.

Mozgásterapeutaként 15 év jógagyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el tanulni 2014-ben, és 2016 óta szerepelek az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Nyilvántartásában. Erdőfürdő-vezető és erdőterápiás szakember képesítésemet Magyarországon az elsők között szereztem, ezt kiegészítendő végeztem el a Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy továbbképzését. 

Jelenleg A Tiszta Forrás Központot üzemeltetem, ott tevékenykedem. Kiemelt szakmai érdeklődési területeim között a civilizációs ártalmak (pl. stressz, hormonegyensúly, elhízás és ülőmunka), a daganatos megbetegedések és a pozitív testkép, testkapcsolat szerepelnek.

A hozzám fordulók valamennyien egy jobb, minőségibb életet szeretnének élni, és ennek érdekében tesznek is a mindennapjaikban: egészségmegőrző és tudatos táplálkozással, mozgással, ökotudatos életvitellel, önismereti munkával és a mélyebb spirituális megérítést segítő gyakorlatokkal.

Vallom, hogy az egészség nem pusztán a betegségek hiányát jelenti. A teljes testi egészség mellett az ember számára nélkülözhetetlen az egészséges lelki, közösségi és spirituális élet, és az egészséget támogató élettér, környezet, ökológiai rendszerek megteremtése és fenntartása is.

Szívügyem az erdőfürdő meghonosítása Magyarországon, életcélomnak és feladatomnak pedig a folyamatos életminőség javulást tekintem, amely túlmutat az igények és vágyak öncélú kielégítésén, és egy globális, a természetvilág lényeinek kölcsönös függőségét is figyelembe vevő szemléletmódot feltételez.

Elérhetőségeim:

email: gyeva@erdofurdokepzes.hu | munkásságomról részletesen: erdofurdobacheva.hu